Осъдената и излежаваща присъдата си за подкуп бивша кметица на столичния

...
Осъдената и излежаваща присъдата си за подкуп бивша кметица на столичния
Коментари Харесай

Десислава Иванчева ще съди Сливенския затвор

Осъдената и излежаваща присъдата си за рушвет някогашна кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, съди администрацията на Сливенския затвор. Причината - не ѝ осигурявали медикаменти и лекуване от стоматолог. Това излиза наяве от публикация на нейни почитатели в във Facebook. 

Ето какво написа в обявата:

" Уважаеми медии в Сливен, Скъпи другари на Деси Иванчева,

Утре (14.03.), към 13:00 ч. Десислава Иванчева ще бъде конвоирана до Административния съд Сливен.



Тя е завела дело за безучастие от страна на администрацията на пандиза, която държи в ръцете си здравето и живота ѝ.

Неведнъж Деси ви е споделяла, че от години има обучение на хипофизата, което се управлява с медикаменти, с цел да не прерасне в злокачествено. Към момента молбата й дружно с всички болнични проучвания през годините е оставена без разглеждане, а тя надлежно без животоспасяващите я медикаменти.

Освен това Деси скоро може да остане без зъби. Молбата ѝ за съответно лекуване от пародонтолог също е забавена няколко месеца.

Медиите и всеки, който желае и има опция да види Деси в Сливен за малко, може да го направи във вторник (14.03), към 12,30- 13,00 ч. пред съда ", написа в страницата на Иванчева.  

Бившата кметица и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха наказани за това, че са взели 70 хиляди евро рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин, а Петко Дюлгеров играел ролята на медиатор в схемата. Цялата сума, която искали от предприемача, е 250 хиляди евро. После я понижили на 187 хиляди евро, като 70-те хиляди, дадени на 17 април 2018 година, били първичния транш.

Иванчева няма да остане в пандиза 6 година, тъй като се приспада времето, когато е арестувана и под домакински арест. Тя изкара в ареста 8 месеца. После мярката ѝ беше изменена на домакински арест. Без право да напуща дома си остана до юни 2021 година Така че от присъдата към този момент е излежала 2 години и 45 дни и остават малко повече от 3 година След по-малко от година някогашната кметица ще има право да изиска предварително освобождение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР